lördag 15 februari 2014

Skidtävling i snöblask

Morgonen startade med en ordentlig grötfrukost för sonen och en smoothie till dottern, så de skulle orka med skidtävlingen som startade 11.00. De laddade med TV medan jag och maken stressade runt för att få ihop matsäcken som skulle med, korv med bröd, varm choklad, morotsbitar och äpplen...


Någon timme innan start började det att snö. "Bra", tänkte vi, "då blir det riktigt fina spår." Jovisst, hade det blivit det om det inte hade slagit om till plusgrader! Snöblask och ganska hård vind var det som väntade oss vid skidspåret. Men några tappra barn, 3 äldre barn och 5 yngre, gav sig ut på banan och tog sig också i mål.

 
 
 

Både sonen och dottern kom på andra plats i respektive grupp, nöjda och mycket trötta. Efter att ha fått medalj och godispåse ville de hem! Den medhavda matsäcken lockade inte ett dugg, inte heller att få se pappa ta sig runt spåret i sin del av tävlingen. (Han kom 3:a av fyra deltagande)

 
 
 

Så vi åkte hem och stekte upp korven i stekpanna, drack varm choklad och avslutade med bastu.


Känns rätt så skönt att ändå varit ute, kan med gott samvete krypa upp i soffan för att spana in kvällens Melodifestival tillsammans.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar