söndag 23 mars 2014

Utomhuskalas

 
Dags för sonen att fylla 7 år och därmed också dags för barnkalas. Inte min favorit direkt, men vill sonen kalasa med vännerna så får man göra sitt bästa för att det ska bli bra. Nu visste jag, av tidigare barnkalas, att det här ett gäng kreativa barn med mycket spring i benen, så jag fick verkligen tänka till hur vi skulle få till ett bra kalas. Det blev ett utomhuskalas med skattjakt i skogen alldeles intill vårt hus.
 
Innan kalaset började tog jag en promenad i skogen och passade på att gömma uppdragslådor som barnen skulle hitta.
 
 
 
Vi samlade alla barnen utanför vårt hus och gick sedan tillsammans en kort promenad till skogsbrynet, där Trollet (dottern) väntade på oss.
 
 
 
Av trollet fick vi veta att vi skulle lösa 7 uppdrag och för varje uppdrag vi klarade fick vi en bit av något som vi hade användning för när vi sedan hittade skatten. Barnen var med direkt på den spännande jakten.
 


Uppdragen bestod bland annat av att hitta olika föremål i naturen, ta sig över en stock och bygga barkbåtar.

 

 
Innan vi fortsatte uppdragen blev det lunch, korv med bröd och så minitårtor i form av muffins med grädde på burk och strössel.
 


 
Paketöppning blev det också så klart.
 
 
 
Sen fortsatte vi med hinderbana, lådmysterium och trollstafett.
 

 
Till slut fick de leta efter skatten som var väl gömd i en grop. Men så var det ju alla de där konstiga sakerna de fått av Trollet. Vad skulle man med dom till? Det visade sig bli en nyckel som man skulle skruva ihop innan man kunde öppna skattkistan, som var fylld med... godis!
 

 
Ett mycket lyckat utomhuskalas!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar